Stoot Wing Chun

Wing Chun Kung Fu

De Kortste Weg naar Effectieve Zelfverdediging

Wing Chun Kung Fu is een gevechtsvorm die zijn oorsprong vindt in het zuid-oosten van China. De letterlijke vertaling van Wing Chun is: “Loflied voor de Lente.”

Het zou zijn ontstaan na het einde van de Ming Dynastie (1368-1644). De letterlijke vertaling doet anders vermoeden. Het gaat echter om een zeer directe en effectieve manier van vechten.

De kettingstoot is één van de meest karakteristieke handelingen van het Wing Chun Kung Fu.
Deze vorm van stoten maakt het mogelijk om zes keer per seconde en sneller te stoten.

Wing Chun wordt o.a. gebruikt door:

Hostage Rescue Team van de FBI
Amerikaanse Marine Corps
Amerikaanse SWAT forces
Duitse Special Forces GSG 9 & SEK
Franse R.A.I.D
Italiaanse NOCS
Engelse SAS
Noorse Special Forces
Spaanse Special Forces
Luxemburgse GIP
Hongaarse Special Military Corps
Zwitserse SEK Kantonpolitie Zurich

Ultieme Gevechtskunst en Zelfverdediging

Wing Chun Kung Fu is niet te vergelijken met andere vechtsporten en vechtkunsten. Het werd speciaal ontworpen met maar één doel. Het zo snel mogelijk uitschakelen van een tegenstander. In het Wing Chun Kung Fu gaan we altijd uit van een tegenstander die veel groter, sterker en fitter is dan wij.

Alle standen en positioneringen van het lichaam zijn speciaal ontworpen om een tegenstander de baas te kunnen zijn. Het resultaat is maximale snelheid, stabiliteit, controle van de tegenstander en eenvoud in de tegenaanval. Hierdoor ontstond een formidabel vechtsysteem. Ondanks de snelheid en effectiviteit is Wing Chun Kung Fu een gevechtswijze die relatief gemakkelijk en snel te leren is. Je hoeft ook niet jong, sterk of lenig te zijn om Wing Chun Kung Fu te kunnen leren.

De technieken zijn gebaseerd op vijf wetenschappelijke principes.
Ze zijn niet bedoeld om sierlijk of acrobatisch te zijn.

Het doel is logische, praktische en effectieve technieken in een gevecht.
Dat is wat ze zo geschikt maakt als methode voor zelfverdediging voor zowel mannen als vrouwen.

Wing Chun Kung Fu is zo effectief omdat de geleerde technieken ingezet worden als tegenaanval. Net voor, of precies op, het moment dat de aanvaller actie onderneemt. Met andere woorden: ‘De aanvaller wordt aangevallen’.

De snelheid en directheid van de bewegingen zijn zeer moeilijk te evenaren. Wing Chun Kung Fu wordt daardoor gezien als de snelste vechtstijl ter wereld. Uitermate geschikt als zelfverdediging.