Ip Man En Buce Lee

Ip Man En Buce Lee

Bruce Lee

De Beroemdste Wing Chun Beoefenaar

Ook Bruce Lee was overtuigd van de effectiviteit van Wing Chun.

Bruce Lee is op 15 à 16 jarige leeftijd begonnen met Wing Chun, maar omdat hij op 18 jarige leeftijd naar Amerika is gegaan heeft hij zijn studie van het Wing Chun nooit kunnen voortzetten.

Om toch door te kunnen trainen heeft hij het Wing Chun gemengd met invloeden uit allerlei andere stijlen hetgeen uitmondde in het Jun Fan Kung Fu. Later heeft hij de naam veranderd naar Jeet Kune Do.

Bruce Lee zijn films en het Wing Chun Kung Fu

In de films van Bruce Lee is er voor de kenner veel Wing Chun te herkennen. Maar ook recentere films van bijvoorbeeld Jackie Chan en Steven Seagal laten regelmatig Wing Chun zien. De bekendste is waarschijnlijk de vecht scenes uit de Matrix.

Bruce Lee werd beroemd door Wing Chun Kung Fu.

Ervaar het zelf en doe een gratis proefles mee.

Bruce Lee – Lee Jun Fan – Een korte geschiedenis

Bruce Lee werd op 27 november 1940 in San Francisco geboren als Lee Jun Fan. 1940 was volgens de Chinese astrologie het jaar van de Draak. Hierdoor kreeg hij snel de bijnaam ‘Kleine Draak’ oftewel Siu Leung in het Cantonees.

Het jaar erop keerde de familie terug naar Hong Kong. Van 1954 tot 1957 volgde hij zijn Wing Chun trainingen bij de beroemde Grootmeester Ip Man.

In deze periode kwam hij vaak bij Chong Si – J. Wong Kiu over de vloer, waar hij dan ook af en toe les van kreeg. Vooral ook omdat Chong Si – J. Wong Kiu destijds de enige in Hong Kong was met een Wing Chun Dummy.

Van 1966 tot 1967 speelde hij ‘Kato’ in de populaire televisie serie “The Green Hornet”.

In 1971 keerde hij weer terug naar Hong Kong waar hij in de in “The Big Boss” en “Fist of Fury” speelde. Het jaar er op speelde hij “Way of the Dragon” en “Game of Death” (niet afgemaakt).

In 1973 kwam ‘Enter the Dragon’ uit. Dit was tevens het jaar dat hij op 32 jarige leeftijd op 20 juli helaas overleed.

Citaat van Ip Chun (De oudste zoon van Ip Man) over Bruce Lee’s Jeet Kune Do:

Jeet Kune Do is een verwijzing naar een Wing Chun techniek.
Wing Chun is het oorspronkelijke en volledige Jeet Kune Do.