Zelfverdediging

Hoe leer je Effectieve en Eenvoudige Zelfverdediging?

Zelfverdediging en Weerbaarheid zijn belangrijke onderdelen van de Wing Chun trainingen.

De specialiteit van Wing Chun als een vechtsport voor zelfverdediging is het gevecht op de afstand waar men elkaar werkelijk kan raken.
Snelle stoten en trappen vanuit een sterke verdediging worden gecoördineerd door bewegelijke standen en voetenwerk.
De zeer logische principes en efficiënte technieken van het Wing Chun vormen samen een gevechtskunst die zeer geschikt is voor zelfverdediging, voor zowel mannen als vrouwen.

In het Wing Chun systeem ligt de nadruk vooral op handtechnieken.
Wing Chun Kung Fu is als zelfverdediging uitstekend geschikt onder andere omdat het Wing Chun gespecialiseerd is in het gevecht op de korte afstand en gebruik maakt van techniek boven kracht.

Omdat het voor het beheersen van de Wing Chun technieken niet nodig is te beschikken over veel kracht of lenigheid is het voor kleinere of zwakkere mensen een zeer geschikte vorm om je te kunnen verdedigen. Alle handelingen moeten maximaal effect hebben.

3 CRITERIA VOOR ZELFVERDEDIGING

1 – Eenvoudig

SNEL TE LEREN EN TOE TE PASSEN
Alle handelingen moeten eenvoudig te leren zijn. Hoe ingewikkelder hoe meer je na moet denken. In een nood situatie heb je geen tijd om na te denken. Je hebt heel even tijd om te handelen. Wat je bij Wing Chun leert onthoud je heel je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

2 – Economisch

MINIMALE INZET
Zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd bereiken. Een echt straat gevecht duurt vaak maar 1 à 2 seconden. Je hebt dus haast om de klus geklaard te krijgen. Met economische bewegingen wordt je sneller dan iemand die niet economische bewegingen gebruikt.

3 – Effectief

MAXIMAAL RESULTAAT
Op straat ben je zo goed als zeker de kleinere. Je moet dus het maximale uit aales halen wat je doet. Een handeling als aanval is effectiever dan een verdediging.

Alleen als als alle bewegingen en handelingen aan deze criteria voldoen heb je voldaan aan een zelfverdediging die door een kleiner en/of lichamelijk zwakker persoon te gebruiken is. Dit betekent in feite dat we niet verdedigen, maar aanvallen.

Weet u nog? De aanval is de beste verdediging. Dus eigenlijk is het niet zelfverdediging, maar zelfbehoud.
Ervaar hoe het is om werkelijk medelijden met iemand te hebben die dom genoeg is geweest om jou aan te vallen.
Wing Chun is wereldwijd beroemd om deze drie eigenschappen.

Een krachtige aanval is de beste verdediging. Je aanvaller moet niet twijfelen of hij je wel had moeten aanvallen, hij moet spijt hebben als haren op z’n hoofd! Denk er om, jij hebt geen keus. Hij heeft voor jou gekozen.

Zelfverdediging bestaat niet

ER BESTAAN GEEN TECHNIEKEN VOOR ZELFVERDEDIGING
Of je vecht of je vecht niet terug. Niet het vechten, maar de reden waarom je vecht bepaald of het zelfverdediging is. Dit betekent in feite dat we ons niet verdedigen, maar aanvallen. Herinner je je nog? De aanval is de beste verdediging. Als je op straat zonder aanleiding wordt bedreigd moet je uit gaan van het ergste en alles doen wat nodig is voor jouw veiligheid.

DE KORTSTE WEG NAAR REALISTISCHE ZELFVERDEDIGING
Een Wedstrijdgevecht is niet een echt Gevecht. Met Wing Chun kan je binnen 10% van de tijd hetzelfde zo niet meer bereiken om jezelf werkelijk te leren verdedigen. Het beeld dat men heeft over zelfverdediging is niet realistisch.
Een echt gevecht is eng, wreed, heftig, zeer snel, is bijna nooit eerlijk en vaak niet één tegen één. Bovendien gebeurt het vaak wanneer je het het minst verwacht. Hopelijk krijg je hier nooit (meer) mee te maken. Maar als het gebeurd wees dan voorbereid en bewust van hetgeen er gebeurt.

Onze Missie/Ons Doel

Om de gemiddelde persoon de middelen te geven om zich te verdedigen.

Geweld is nooit het antwoord.
Totdat geweld het enige antwoord is.

Pro-Actieve Zelfverdediging

ELKE BEWEGING IS EEN AANVAL

Wing Chun Is Een Zeer Geschikt Voor Zelfverdediging.

Wing Chun Is Een Wetenschappelijke Gevechtskunst.

Wing Chun is een zeer unieke en wetenschappelijke gevechtskunst.

Wing Chun is prima te beoefenen als vechtsport voor recreatie, maar vergis je niet. Wing Chun is een Agressieve Pro-Actieve Gevechtssysteem die de aanval van een agressor in de kiem smoort op het moment dat hij aanvalt en vaak zelfs er voor.

De ultieme gevechtssysteem voor zelfverdediging. Een aanval tot een halt brengen voordat hij gevaarlijk kan worden. Wat kan er mooier zijn dan dat?
We zullen een gevecht nooit beginnen, maar als het moet wel beëindigen.

Zelfverdediging is niet een aanval weren en een tegenaanval lanceren. De aanval van je tegenstander afwachten zou wel ’s het enige kunnen worden wat je hebt gedaan. Zelfverdediging wordt enkel en alleen bepaald door de reden dat je vecht.

Zelfverdediging met Wing Chun – The Solution

Het feit dat een Wing Chun beoefenaar in de regel zijn tegenaanval op hetzelfde moment uitvoert als zijn verdediging maakt de stijl in principe twee keer zo snel.