Is Wing Chun een Leuke Sport voor mij?

Leuke SportBen jij al lang aan twijfelen wat nou een leuke sport voor jou is. Je komt er nog steeds niet uit wat je moet kiezen?
Of heb je een abonnement bij de fitness sportschool, maar ga je zelden tot nooit sporten omdat het zo saai is?
Heb je al eens aan Wing Chun Kung Fu gedacht als een een optie voor jou? Ben je man, vrouw, jong of oud, Wing Chun Kung Fu is een heel leuke sport om te beoefenen en is de snelst groeiende vechtsport ter wereld met naar schatting meer dan 3 miljoen beoefenaren.

Het is zeker een goed alternatief als je fitness niet meer leuk vindt. Dat is niet vreemd, want je hebt er weinig voor nodig. Daarbij is het goed voor je zelfvertrouwen, je conditie, je gezondheid, je uithoudingsvermogen, je kracht, je flexibiliteit, je gewichtverlies, je nachtrust, je concentratie enz. enz. Als bijzondere bijkomstigheid is dat je jezelf effectief en eenvoudig leert verdedigen.

Wing Chun Kung Fu is wel een heel bijzondere sport om te doen omdat je al je spieren spelenderwijs traint waardoor je fitter en sterker wordt. Zowel mentaal als fysiek.

Wing Chun is ook een Leuke Sport voor Meiden

Wing Chun Kung Fu is volgens de ontstaanslegende ontworpen door een vrouw om vrouwen of kleinere in staat te stellen zich effectief te verdedigen tegen mannen.

Wat Wing Chun ook een leuke sport maakt is dat het een hechte gemeenschap vormt. Er ontstaan levenslange vriendschappen, ook nadat men de sport verlaten heeft.

Vooral voor Kinderen Belangrijk

Dit maakt het ook een leuke sport voor kinderen die hierdoor zelfvertrouwen opbouwen en minder snel gepest worden. Een perfecte sport voor kinderen die weerbaarder moeten worden.Kinderen leren zich er zowel verbaal als fysiek verdedigen. In de les komen diverse zelfverdedigingstechnieken aan bod, maar ook wordt er bijvoorbeeld ingegaan op het omgaan vervelende klasgenoten en nood situaties.

Wing Chun Kung Fu is een relatief onbekende sport die het verdient snel populairder te worden, want het is bovenal een leuke sport!